Här ser du programmet för Forum 2016 vi lägger upp det nya programmet runt årsskiftet. Observera att antalet platser som vanligt är begränsat.

Vet du någon med engagemang, insikter och åsikter som borde delta, tipsa oss gärna här.

Forum Nyköping 2016: Program 27–27 januari

Plats: Folkets Hus Träffen, Nyköping och Stora Torget Nyköping

Tema: Hållbart matföretagande – vem ska odla marken, förädla råvarorna och laga maten.

 

ONSDAG 27 JANUARI

09.00–09.55 | Incheckning

10.00  | Välkommen

10.15  | Fyra föreläsningar – fyra olika perspektiv på temat Hållbart matföretagande:

11.30–12.15 | Eftersnack med valfri föreläsare

12.15–13.15 | Lunch: svenska regionala smörrebröd

13.15–14.30 | Introduktion Open Space

15.00–16.15 | Open Space – samtalsomgång 1

16.15–17.30 | Open Space – samtalsomgång 2

17.35 | Buss till Scandic Stora Hotellet samt Clarion Collection Hotel Kompaniet

18.55 | Gemensam promenad till Stora Torget och Midvinterfesten

19.00 | Vi bjuds på en sörmländsk munsbit

19.15 | Pampig prisutdelning i Matverk 2016 på Stora Torget

20.00 | Buss från Stora Torget till Träffen

20.15 | Galamiddag: ”Sharing is caring”

23.55 | Buss till hotellen

 

TORSDAGEN 28 JANUARI

09.00–10.30 | Årets Matverk presenteras och provsmakas

10.30–12.30 | Fem workshops ”Inspiration & Nytta”:

  1. Hållbar matproduktion
    Leds av Märta Jansdotter, Gröna Gårdar och Lotta Fabricius-Kristiansen,    Svenska Bin
  2. Hållbar finansiering
    Leds av Lennart Larsson, Sörmlandsfonden, Hans-Olof Ebbesson, Sörmlands   Sparbank och Henrik von Stockenström, Fundedbyme
  3. Hållbart entreprenörskap
    Leds av Hannes van Lunteren, Krinova och Maria Printz, Printz Bageri
  4. Hållbar matkonsumtion
    Leds av Sara Jervfors, Matlust Södertälje och Mats-Eric Nilsson, Magasinet   Hunger
  5. Hållbara förpackningar
    Leds av Henrik Hallberg, Neumeister Designbyrå, Katrin Molina-Besch,    Förpackningslogistik Lunds universitet och Mie Fendert Svenska Retursystem

12.30–13.30 | Lunch: Nyköpings förskolekockar bjuder på en smakrik förskolelunch

13.30–14.00 | Uppläsning och underskrift av Manifest 2016

14.00–15.15 | Nätverksträffar  – speed dating

15.25  | Tack och hej då!

 

Transporter 28/1

Buss till Nyköpings Centralstation för de som ska åka tåg.

Tåg till Göteborg avgår från Nyköpings Central 15.47

Tåg till Stockholm avgår från Nyköpings Central 16.15

 

Vill du se på filmer från forumet klicka här.

Glöm inte att besöka vår Facebook-sida, YouTube-kanal och vårt pressrum på MyNewsDesk.

HÅLL DIG UPPDATERAD

Dela denna sida:

Vad gör
gastronomiska samtal?

FORUM NYKÖPING

Forum Nyköping är en tongivande arena för kunskapsutbyte och samarbeten kring svensk gastronomi för hela matbranschen.

MATVERK

Matverk är Sveriges största produktutvecklingstävling för råvaruproducenter, förädlare och matlagare som tävlar i lag, landskapsvis. Besök www.matverk.se.

MATBORDET

Runt Matbordet får yrkesfolk som vanligtvis inte möts tillfälle att prata och utbyta tankar med varandra över en bit mat. Passar även företag och organisationer. Besök vår Youtube-kanal.

TJUVLYSSNAT

Tjuvlyssnat är ett koncept som vi kan använda nästan överallt. Med olika tekniska lösningar spelar vi in, eller gör samtalen tillgängliga för fler, på plats. Besök vår SoundCloud-sida.

KRUBBLERIER.SE

Krubblerier är bloggen där både du och vi kan tala ur hjärtat om mat, villkor, smak, hållbarhet och framtid. Besök bloggen redan idag!

 

Våra partners!

Menigo

Sörmlands Sparbank

Nyköping kommun

Gastronomiska Samtal, Redargatan 7, 120 61 Stockholm · carin.granlund@gastronomiskasamtal.se